MAXINE. MAGABIZTOS. SZEXI. ELBŰVÖLŐ.

Díjtalan kiszállítás 15.000 forint feletti vásárlás esetén.

Ékszerek ápolása

VISELÉS
Óvjuk az ékszert a karcolásoktól és a szélsőséges hőmérséklettől.
Az ékszer ragyogását szépségét sokkal hosszabb ideig megőrizhetjük, ha védjük azt az ütődésektől, karcolásoktól, akár viselés közben, akár tároláskor. Nem tanácsos féltett darabjainkban sportolni, házimunkát végezni, kertészkedni, vagy más olyan tevékenységet folytatni, melynek során az ékszert fizikai sérülés érheti, összekarcolódhat, deformálódhat, vagy összetörhet. Ne viseld az ékszert alvás közben, az apró részek beleakadhatnak az ágyneműbe, és nemcsak az ékszer sérülhet, de balesetveszélyes is lehet.
Ugyancsak érdemes az ékszereket megóvni a szélsőséges hőmérséklettől, legyen ez extrém hideg, vagy túlzott forróság. A meleg valamint az erős napsütés kárt tehet az ékszerekben, és noha a fotókon valóban csodálatosan mutat, valójában nem tanácsos őket például napozás közben viselni.
Az ékszert ne érje nedvesség, víz, kozmetikum, vagy vegyszer.
A tiszta víz nem árt az ezüst, az aranyozott vagy arany vermeil ékszereknek, de mindennapi életünk során nagyon sokszor nem megfelelően tisztított vízzel találkozunk. A különféle vegyszerek, szennyeződések az ékszerek tartós elszíneződéséhez vezethetnek, ezért jobb ezt elkerülni. Zuhanyzáskor inkább ne viseld őket, bár egy-egy alkalom nem okoz nagy kárt, ha utána megfelelően megszárítod azokat. Uszodába, jacuzziba feltétlenül ékszerek nélkül menj, mivel ezeken a helyeken víz vegyszerekkel kezelt, és ezek árthatnak ékszereidnek. Ugyancsak ne viselj ékszert termálfürdőkben, a víz különféle ásványi anyag tartalma szintén erős elszíneződést okozhat. A parfümökben és krémekben, testápolókban található vegyi anyagok ugyancsak elszíneződést okozhatnak, ezért csak azok felvitele és megszáradása után tedd fel ékszereidet.

TÁROLÁS
Nemesfém ékszereinket érdemes megóvni a portól, nedvességtől és oxidálódástól, ezért a legjobb, ha száraz helyen, egy zárható, nem átlátszó, puha belsőjű ékszertároló dobozban vagy szövettáskában tárolod őket. Ügyelj arra, hogy tároláskor elkerüld a karcolódásokat, ezért ne ömleszd be az összes ékszeredet egy helyre, mert egymást is összekarcolhatják. A szeparált tárolással az összegubancolódást is elkerülheted. Ha van otthon, nyugodtan használhatsz szilikagél tasakokat a nedvesség ellen.

TISZTÍTÁS
Az ezüst különösen érzékeny, s még a leggondosabb viselés mellett is elszíneződhet, elkoszolódhat. Szükség esetén egy mikroszálas kendővel vagy speciális ékszertisztító kendővel egyenletes mozdulatokkal töröld át ékszereidet, de ne használj papírtörlőt. Használd a tisztítókendő különböző részeit, hogy elkerüld a szennyeződés szétkenését. Kerüld az erős dörzsölést, mert azzal megsértheted az ékszer finom felületét, valamint körkörös mozdulatokat, mert ez további szennyeződéshez vezethet. Szükség esetén lemoshatod őket langyos vízzel és semleges mosószerrel, illetve használhatsz speciális ezüsttisztító szert az ezüst felületű ékszereken, de köveket, gyöngyöt tartalmazó ékszereknél kerüld ezeket.

Ne fényesítsd az ékszerkészítéskor szándékosan antikolt részeket, melyek már a vásárláskor is feketék voltak. Ha így teszel, ékszered elveszíti karakterét, és vele együtt szépségét is. Hosszú ideig kell várnod, mire újra oxidálódni fog, ez egy lassú folyamat, hónapok, évek alatt zajlik le, és ennyi ideig biztosan nem szeretnéd az ékszert mellőzni.
Makacs szennyeződések esetén, erős elszíneződéskor, továbbá aranyozott és arany vermeil ékszereknél minden esetben kérd szakember segítségét a tisztításhoz, nehogy az ékszerek sérüljenek.

MIT JELENTENEK AZ ÉKSZEREKEN LÁTHATÓ JELÖLÉSEK?
A földön előforduló nemesfémek közül ékszerkészítésre leginkább a platinát, aranyat, ezüstöt, ródiumot és rezet használják. Ezek közül a legértékesebbeket (amit leginkább a nyersanyagok előfordulása határoz meg) a platinát, aranyat és ezüstöt a 2 grammnál nehezebb ékszereken beütéssel jelölik, ezek különféle kódok és számok lehetnek, amelyek a fémek pontos típusát mutatják. A Maxine elsősorban ezüst és aranyozott ezüst ékszereket kínál, így leginkább az ezüstjel látható az ékszereken.
A számok és jelölések a következőket jelentik.
Ha a 950 szám jelölés van az ékszereden, akkor állandó tisztításra, fényezésre van szükség.
Amennyiben a 925 jelet látod (ródiumozás nélkül), akkor kevesebb tisztítás is elég az ékszer ragyogásának megőrzéshez.
Vásárláskor ellenőrizd a leírást és a jelöléseket, ezek alapján tudhatod, hogyan kezeld azt. A m
egfelelő tárolás, viselés és helyes tisztítás biztosítja azt, hogy ékszer a legjobb formáját mutassa viseléskor, és hosszú ideig megőrizze ragyogását.

A különböző nemesfémek eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, és eltérően viselkednek. Az ezüst az idő során antikolódik, befeketedik, ez nem az ékszer hibája, ez az ezüst alapanyag tulajdonságaiból ered. Megfelelő ápolás esetén és helyes tisztítással a feketedés eltávolítható, az ékszer visszanyeri eredeti ragyogását.